23 Temmuz 2010 Cuma

Bebeklerde Yürüme Çalışmaları

Bebeğin yürüme çalışmalarında ona yardımcı olabilecek bir iki bebek egzersizini paylaşmak istedim. Biz artık koşuyoruz ama yavrumun ayağa kalkmasında, denge sorununu çözmesinde faydasını gördüğüm iki hareketi yürüme aşamasına yeni gelmiş bebeklere bir faydası olur diye paylaşmak istedim.


Bebeği duvara dayıyorsunuz ve bir süre sonra kendi dengesini sağlayabildiğini gören bebeğin kendine güveni artarak keyifli bir çalışma gerçekleşiyor.


Yine uzanabileceği yükseklikte bir yere alması için ilgisini çekebilecek bir iki nesne yerleştirin. Bu uzanma çalışmalarının hem el kol koordinasyonu hem de göz koordinasyonu üzerinde inanılmaz etkileri var.

Bunlara ek olarak SMYK mağazasından şöyle bir yürütücü ( adı artık her neyse) almıştım Bu vasıfla kullanabileceğiniz gibi bebeğiniz yürüme işini bitirdiğinde oyun masasına dönüşebiliyor ve uzun bir süre kullanımı mümkün.


Ayrıca Okul Öncesi İnci Minci'nin bloguna eklediği ilk adımlar için yeni bir icat diye bir alet gördüm ki akıllara zarar:) Kendisi zaten farklı çalışmalar bulmak konusunda usta yeniden tebrik ediyorum onu buradan:))

koruyucu1.jpg

9 yorum:

  1. Tebrik sizden gelince ben daha bir onure oldum. Çok teşekkür ederim. Bu arada icat için söylediğiniz "akillara zarar" sözünede yüzde yüz katılıyorum. :))

    YanıtlaSil
  2. @Nezihe Ak İnci,
    Beni şımartıyorsunuz, o onur bana ait:))

    YanıtlaSil
  3. :) yazının başlığını bebek yüzme çalışmaları olarak okuyup ! açtığımda yürüme olduğunun farkına varmış bulunuyorum:) zihnim beni yanıltıyor mu ne? :)

    YanıtlaSil
  4. Canım çok doğru şeyler yazmışsın..
    Yeni yürüyen Beril annesi olarak katılıyorum sana..

    YanıtlaSil
  5. @Fazi,
    :))) Onu da yaparız Fazş'cim sen üzülme:))

    YanıtlaSil
  6. @Hande,
    Beril iyice bi yürüsün kök söktürecek sana:))

    YanıtlaSil
  7. bizde aynı şeyleri uyguluyoruz kızımla. bizim ufaklığın bu konuda maşallahı var. bakalım ne zaman yürümeye başlıyacak.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. canım özledik seni
    daha sık uğra buralara lütfennnn

    YanıtlaSil
  9. oooooyyyyy yerim ben onuu !!!! masallah !!!
    kameraya da cekiyo musunuz cocuklarinizi beni ve kardesimi babam kücükken cekmis iyi ki cekmis o videolara bakip bakip gülüyoruz hic bikmiyoruz =)

    YanıtlaSil