10 Temmuz 2010 Cumartesi

Gecikmiş Mim

Etkinliklerini çok severek takip ettiğim, blog aleminin değerli bloglarından biri olarak gördüğüm Okul Öncesİ Magazİn İncİmİncİ beni mimlemiş bana da cevap yazmak düşmüş:) Bu mimin kuralı kırmızı ile yazılan kelimenin altına bu kelimenin sana ifade ettiklerini yazmak ve 10 blogdaşa pas atmakmış ki o işte de fena sayılmam. Haydi rastgele başalayalım bakalım:));

Felsefem:
İnsan olabilmektir. Her insan içinde hem iyiyi hem kötüyü barındırır bilirim ve mümkün olduğunca içindeki iyiyi çıkartıp bulmaya yöneliktir tüm hedefim. Irkçılıktan, insan ayırmaktan, sadece kendi tarafından bakmaktan kaçıp adaleti, anlayışı, affetmeyi becerebilmektir tüm hissim :))

Hayat:
Bir tatlı tebessüme sığdırabildiğiniz anlardır.

Çocukluk:
İnsanın sahip olduğu en değerli zamanlar, keşke kimse kimsenin .çocukluğunu kirletmese.

Güneş:
Elimde değil çok seviyorum kendisini:) Ben tamamen yaz kadınıyım. Seviyorum güneşi dünyanın en güzel şehri olsun güneş olmasın eyvallah der giderim:) Ama yanında illaki deniz olacak:)

Gözler:

Bir insan bir kere hayatında değer verdiği birini kaybetmeye görsün sizinle konuşurken dudakları ne kadar gülüyor olursa olsun; içinde ki hüznü hep ele verir gözleri. Annesini kaybeden tüm çocuklar o hüzünlü bakıştan bir daha kurtulamazlar..

Yıldızlar:
Yıldızlar bana hep Antoine de Saint-Exupery’i hatırlatır dolayısıyla da Küçük Prens'i. Ve aşağıdaki cümleleri;

“Herkesin bir yıldızı var ama kimsenin ki birbirine benzemiyor. Yolcular için pusula, kimileri için ufak tefek bir ışık, bilginler için çözülmesi gereken bir sorundur yıldızlar… Onlardan birinde ben oturuyorum, ben gülüyorum diye geceleri gökyüzüne baktığında sana bütün yıldızlar gülüyormuş gibi gelecek. Gülmeyi bilen yıldızların olacak senin!

Güzellik;
Ruhun çirkinse çirkinsindir. Ve üstelik inan bana bu klişe klişe değildir..

Sevgi:
Sevmeyi ya bilirsin ya bilmezsin, ya içinde vardır ya da yoktur. Keşke sevmeyi bilen insanlar çoğalsa, hayat bayram olsa:)

Aşk:
Aşksız olmaz 7 si evlilikle geçen 15 yıllık bir beraberliğe sahibim. Aşkın gittiğini bilsem bir dakika daha beni kimse orada tutamaz. Aşk, ona baktığımda içimin titreyebilmesidir hala:)

Erkekler:
Hepsi bir kadına muhtaç, hepsinin idresi hem çok kolay hem çok zor:)

Savaş:
Ben barışcı bir insanım sevmiyorum savaşı, savaşları, savaşmak için sürekli bir neden arayanları. Elimde sihirli bir değnek olsa önce savaşları durdururdum, savaşı tek gerçek sanan çocukları lunaparklara doldururdum.

Ağlamak:
Gerekli. Ama zamanında ağlayacaksın, hüznü ertelersen hep peşinden gelir malesef.

Deniz:
En sevdiğim renk deniz mavisi, en sevdiğim yer denizin içi, en huzur bulduğum an denize baktığım an.

Ayna:
Nedense hep sihirli gelirler bana, sanki mistik bir halleri vardır, severim aynaları, ne kadar gerçeği yansıttığını bilemesem de üstelik.
Hayal:
Hayal etmeyi bırakmışsanız hayatı bırakmışsınızdır:(

Ve efendim pasladığım blog arkadaşlarım;

3 yorum:

  1. Gerçekten cevaplarınızı merakla bekliyordum. Çok güzel, çok keyifliydi.Bloğum hakkında söylediğiniz güzel sözlerde beni ayrıca onurlandırdı. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimi sunuyorum.

    YanıtlaSil
  2. canım nerelere gittim yaa
    çok yerinde tespitler , hüznü ertelersen hep peşinden gelir , bayıldım buna...ruhun çirkinse çirkinsin , ne haklı bir söz, yüreğine sağlık , öptük kuzuyu..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. @Nezih Ak İnci,
    Asıl ben teşekkür ederim:) Aynı sevgiler benden size:))
    @Serra,
    çok teşekkür ederim, öptüm canım:)

    YanıtlaSil