19 Ekim 2010 Salı

Bakım Güzellik

makethumb.aspx.jpgBundan 4-5 yıl evvel kısa süreli bir cilt problemi yaşadım. Hayatımda ilk defa tüm yüzüm sivilceyle doldu. Ergenlikte bile en ufak sivilce problemi yaşamamış biri olarak bu durumun beni ne kadar gerdiğini tahmin edersiniz. Hemen cilt dr una göründüm rutin hormon testleri falan derken herhangi bir problemle karşılaşılmadı. Yine de bir kaç cilt kremi verildi onlar da soyma yaptığından cildim iyice alev alev bir hal aldı. İlk defa bu tür bir problem yaşıyordum ve şaşkındım. Derken Tekin Acar'dan bir telefon geldi "Efendim Paris'ten uzmanımız geldi yeni bir ürünümüz hakkında bilgilendirme ve cilt bakımı yapmak istiyoruz " diye. Normalde bu tür tanıtımlara gitmeyi çok sevmem zaten cildimin o gün ki durumunda tek kurtarıcının dr olduğuna inandığımdan çok da itibar etmeyerek reddettim. Gel gör ki bir kaç gün sonra tesadüf eseri oradan geçerken ( tanıtım Tunalı'da olunca günlük geçtiğin yol üzerinde oluyor dolayısıyla) hadi be bir girip bakayım ne olacak ki dedim ve kendimi içeride buldum. Elbette uzman randevusu dolmuştu. Ve o gün benimle istanbul'dan gelen ürün müdürü hanım ilgilendi. Hala minnetle andığım bu hanımın malesef ismini unuttum, kendisi ürünleri bana tanıttı benim yaşlarımdayken aynı sorunla karşılaştığını ve ne yapmam gerektiğini uzun uzun anlattı. Kadıncağız beni etkilemeyi başardı ve bir kaç ürün ve daha çok sample ile oradan ayrıldım. Eve geldiğimde mucize yaratacak ürüne o kadar da inanıyor değildim ama ne kaybederim diyerek denedim. İlk defa bir ürün grubunun bu kadar işler olduğuna şahit oldum çok kısa bir sürede eski cildime kavuşmuş ve neredeyse tüm sivilcelerimden kurtulmuştum. O gün bugündür de aynı sorun tekrar etmedi. O gün o hanımefendi vasıtasıyla tanışmış olduğum markanın ismi La Colline'di. Daha sonra hamilelik ve emzirme sürecimde içinde malesef paraben barındırdığı için yerine loccitane'in organik serilerini kullanmayı tercih ettim ama gönlümün bir tarafı hep bu üründe kaldı. Bir kaç gün önce Yeniden bir telefon aldım ve aynı uzmanın senede bir yaptığı rutin ziyaretinin gerçekleştiğini ve kendisine cilt bakımı yaptırmak isteyip istemediğimi sordular. Bu defa hemen kabul ettim randevu saatimi alarak iki gün sonrayı sabırsızlıkla bekledim. Karşımda müthiş tatlı bir kadın duruyordu, epeyce ilerlemiş yaşına rağmen cildinin ışıltısı, pırıltısı görülmeye değerdi. Elbette bunda Fransız olmasının da etkisi vardır muhakkak ama insan o yaşa kadar cildini nasıl böyle güzel korur, ne kadar güzel bir şeydir, inanılmaz.
Güzel bir gün geçirdim cildime bakım yaptırdım , bir kaç çeşit ürün aldım ve memnun mesut ayrıldım. Bilen bilir benim gibi organik manyağının parabenli ürün tüketmesi çok zordur ama ne yapayım söz konusu La Colline olunca akan sular durdu. Çünkü kısacık bakımda bile cildim ışıl ışıldı:)
makethumb.aspx.jpgBu arada sivilce problemi yaşadığınız ya da bir iki tane sivilceniz çıktığında kullanabileceğiniz mucize bir başka ürün daha var ki o da "GUERLAİN İNSİMA CREME CAMPHREA" kesinlikle her kadının kozmetik çantasında olması gereken muhteşem bir ürün. Diyelim ki sabah kalktınız ve hiç ummadığınız biçimde lüzumsuz bir sivilceyle burun buruna geldiniz:( Hemen bundan azıcık parmak ucunuzla pat pat yaparak uyguluyorsunuz ve ta tam! Hem sivilceniz kapanıyor hem de kısa sürede yokoluyor. Çok seviyorum kendisini:)
Not: Eğer sivilce probleminiz varsa dikkat etmeniz diğer kuralları sıralamadan noktalanmasın bu yazı şöyleki;
1 Her gün mutlaka yastık kılıfınız değişmeli.
2 Saçlarınız sivilcelerden kurtulma süreciniz boyunca yüzünüze değmemeli, toplu olarak kullanmalısınız.
3. Yüzünü uygun ürünle temizledikten sonra kağıt havluyla kurulamalısınız.
4. Bu süreç zarfında peling yapmamalısınız.
5. Cildi aşırı arındırıcı ürünlerden kaçınmalısınız. Cildinize uygun yumuşak, yağsız ürünler tercih etmelisiniz.
6.Parfümünüzü cildinizin kulak arkası gibi bölümlerine kullanmamalısınız.
7. Stresten uzak durmalı, sigara ya da sigaralı ortamıhayatınızdan çıkartmalısınız.

5 yorum:

  1. hımm..
    yazdık bir kenara , ne yazıkki benim de cildim özen isteyen , gözenekli bir cilt,bense bu konuda çok tembelim
    bende bu tür tanıtımların ürün satmak için olduğunu düşünenlerdenim , memnun kaldığına sevindim...sevgiler
    canım demek sende fissler kullancısısın...

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi geldi bu yazı ya...

    Hep anne-bebek, anne-bebek nereye kadar yani :)

    Eline sağlık, güzelliğin daim olsun arkadaşım!

    YanıtlaSil
  3. Duymuştum hiç denememiştim,en kısa zamanda denenmel..Paraben benim artık aldığım her üründe dikkat ettiğim bir madde, ama ben de Big'den vazgeçemiyorum malesef..

    YanıtlaSil
  4. Ben de sivilceler için kapatıcı arıyordum. Bu yazını görünce hemen sipariş verdim. Bu hafta gelecek bakalım umarım bana da iyi gelir :)

    sevgiler
    yelda
    http://yeldaninevi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Yelda'cım,
    GUERLAİN İNSİMA CREME CAMPHREA'I sivilce üzerine uygularken temiz parmağınla pıt pıt yaparak yediriyorsun. Kesinlikle direkt sürmek yok aklında olsun. Kesinlikle iyi geleceğine eminim rüştünü ispatlamış bir ürün zira:))

    YanıtlaSil