2 Ekim 2010 Cumartesi

Hızlı Zayıflama ? ;)

Tam zamanlı zayıflama macerama başlayalı bir hafta bir gün oldu. Bu süre zarfında tamı tamına 1 kilo 600 gr vermişim. 6oo gr nedir 1,5 kilo yazsaydın diyenlere sesleniyorum o 100 gr mın benim için öneminin farkında mısınız ?:P Sizin odun kuru tabi :))ya da böyle bir şey :/ Nasıldı o atasözü yav ? :)) Her şey birbirine girmiş durumda Kamer Genç'e benzedik bu diyet yüzünden:)

Evet neyse ne! Gelelim bir hafta da bünyenin 1 kilo 600 gr dan nasıl kurtulduğuna. Baştan söyleyeyim, evet ülkenin bilinen dr larından birine gittim hangi dr du neydi diye beni yormayın adını yazarsam ilerde buradan rahatça arkasından atıp tutamam o yüzden de yazmıycam:)) Ama diyebilirim ki onunla çalışan bir diyetisyenle görüştüm ve aşağıda ki diyet listesi de onlara aittir. Amma velakin 3,5 saatlik aç kalmam sonucu yapılan bir teste dayanarak beni hipoglisemi hastası ilan etmelerini henüz içime sindiremediğimden midir, hala bir hazır olamama durumumdan mıdır nedir diyetlerine birebir sadık kalamadım. Daha doğrusu sadık kalmayı da istemedim. Nedeniyse geçmiş deneyimlerime dayanarak diyetlere karşı üzerimden atamadığım inançsızlık diye özetlenebilir.

Ben benim yöntemlerle ilerleyip yavaş ama sindire sindire kilo vermek taraftarıyım. Yani bir oturuşta 1 kavanoz nutella yı utanmasa bitirebilecek bir bünyeye birden " 6 kaşık yemek ye "
demek bana inandırıcı gelmiyor. Elbette kişi verilen diyet listesini uygularsa muhakkak kilo verir. Ama verdiği o kiloları zihniyetini değiştirmedikten sonra aynı hızla geri alır diye düşünüyorum. Aslında ben zihniyeti değiştirme konusunda da tedirginim; sonuçta bu insanlar seni zayıflatabilmeyi başardıkları sürece isim yapabilirler. Bir de bulunduğu yer itibariyle zayıflama konusu hayatlarının her şeyi haline gelmiş. Yani ben ne kadar kızımla kafayı bozmuşsam bunlar da zayıflamayla aynı derece kafayı bozmuşlar düşünün yani:) Hem öyle bir bozmuşlar ki bir çoğu çaktırmadan sağlık mağlık adına metabolizma hızlandırıcı ilaçlar dayıyor danışanlarına. Hani ne kadar doğru bir geyiktir bilmiyorum ama bazı ülkelerde 5 yıldan fazla ilkokul öğretmenliği yapmış olanların şahitliği geçerli sayılmıyor derler ya işte o hesap bunların da zayıflama konusunda ne kadar çığrından çıktığı belli değil. Tabi bu durumda milletin onlara zayıflatma merkezi gözü ile bakmasının onlar üzerinde yarattığı etkiyi de unutmamak lazım. Hani bir ara Taylan Kümeli Sütaş reklamlarında bıldır bıldır koşuyodu da
" ulen sen önce kendini zayıflat" deyip kadının anasından emdiği sütü burnundan getirip bir deri bir kemiğe çevirdiler ya işte o hesap her daim zayıf kalmalı ve zayıflatmalılar. Hedef bu, sağlıklı olmanın tek koşulu bu onlar için.

Oysa ki ben dalyan gibi amcamın kanser denen o illet yüzünden bir hafta içinde bir deri bir kemiğe bürünüşünü izlemiş biri olarak; nasıl bilincimin altına üstüne zapzayıf kal mesajını gönderebilirim ki? Kilo alan insanların beyinlerinin onlara oynadığı oyunları keşfetmeli önce. Kim durduk yere yemesi gerektiğinin üzerinde yer? Ama bunu yazarken "kilo almamak için hiç bi halt yemiyorum canım. Ay vallahi aç geziyorum. Aman ne kadar da zayıfım, çıtırım" demek adına öğürenlerde en az kilo alanlar kadar yeme konusunda sorunlu kanımca. Yani sabahları 6 dilim peynir sağlıklı olamayacağı gibi bir ince dilimin yarısıyla ayakta durmaya çalışanların ya da daha kötüsü hiç kahvaltı ya da akşam yemeği yemeyi tercih etmeyenlerin de sağlıklı olamayacağı aşikar. Doğum günü çok yaklaşmış bir terazi olarak aslolan dengedir diyorum daha da bir şey demiyorum:))

Yine uzattım değil mi? İşte aşağıda bana verilen liste var. Aslında bu çeşit listelerin yayınlanması taraftarı değilim ama hem biraz fikrinizi almak istiyorum hem de bana gönderen diyetisyenin emziren anne olduğum için son derece besleyici olduğunu söylemesinden dolayı bu listeyi paylaşmakta sakınca görmüyorum. Ben bu listenin yarısını ( yani 6 y.k. dediyse 9 yaparak gibi) uygulayarak hiç spor yapmadan ve dahi yürüyüşe çıkmadan bir haftada 1,5 kilo verdim ama eminim tamamını uygulasam 2,5 kilo verirdim. Ayda 6-8 kilo bence hızlı bir kilo veriştir. Bu noktada bazı arkadaşlar "aylarca kilo vereceğim diye azim yapacağına koruyacağım diye azim yapmak daha kolay" diye düşünüyorlar. Ben de diyorum ki "yavaş kilo vermek demek hem bünyeni tahrip etmeden hem de beslenme alışkanlığını birdenbire değilde yavaş yavaş farkettirmeden değiştirmek anlamına geliyor" bu nokta da kafam karışmış durumda siz ne dersiniz acaba ?

KAHVALTI

1 dilim beyaz peynir (40g)

5-6 adet zeytin

2 dilim tam tahıllı ekmek (çavdar - tam buğday - karışık tahıllı)

Domates - salatalık - yeşilbiber

* 2 GÜN/HAFTA 1 adet yumurta eklenebilir (ben haftada 4 gün yedim)

ARA ÖĞÜN

1 adet orta boy armut veya elma veya 3 adet mürdüm eriği veya 1 adet şeftali/nektarin veya 1-2 adet mandalin

2 adet ceviz

ÖĞLE YEMEĞİ

6 yemek kaşığı sebze yemeği (kıymalı veya zeytintyağlı hazırlanabilir) veya 6 YK kurubaklagil yemeği

1 kase (4 YK) yoğurt

2 dilim tam tahıllı ekmek veya 1 dilim ekmek ile 1 kase çorba

ARA ÖĞÜN

1 porsiyon meyve veya 2 adet kuru kayısı veya kuru erik

6 adet badem

ARA ÖĞÜN

Yarım su bardağı veya 1 çay bardağı süt

VEYA 1 dilim az yağlı beyaz peynir ile 1 dilim tam tahıllı ekmek (veya 2 adet kepekli grisini)

AKŞAM YEMEĞİ

3 köfte kadar (90-100g) kırmızı et veya tavuk veya balık veya hindi eti

4 yemek kaşığı sebze yemeği ve/veya karışık salata (1 TK zeytinyağı ile)

1 dilim tam tahıllı ekmek

VEYA 6 YK kurubaklagil yemeği (y.mercimek/nohut vb) + 2 YK bulgur pilavı veya 1 dilim ekmek ile ayran/cacık/yarım kase yoğurt ile salata

GECE

2 adet mürdüm eriği veya 1 adet orta boy armut

1 kutu probiotik yoğurt (içine 1 çay kaşığı tarçın eklenebilir) - Bu tarçını da hani hiç tatlı vermemiş ya tatlı ihtiyacımı gidermek için veriyor ne kadar iyi niyetli değil mi? :P:)


5 yorum:

  1. Şekerim liste fena değil de gerçekten bir akşam tatlısı eksikmiş,hele de geceleri benim gibi Vedat Milör falan seyrediyorsan çok lazım oluyor..En iyisi sen o tür programları sakın seyredeyim deme..
    Bir de her gün yürüyüş eklesen listene en kısa zamanda çıtır bir hatun olarak seni tanıyamayabilirim..:))

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    kolay gelsin arkadaşım , haftada 1,5 kg süper bence ayda yapar 6 kg
    Ankara'da havalar nasıl , döndüm ben...

    YanıtlaSil
  3. Hande,
    Vedat Milör ne kız? :)) Allahtan izlemiyormuşum:)) Ama sen beni tamamen yanlış anlamışsın be canım. Ben bu çıtır olayım kaygılı kadınlardan olmayayım diiye yırtınıyorum zaten:)) Sadece sağlıklı ve normal kilolu olmak istiyorum. Yoksa her türlü çıtırın hakkından gelirim zaten;))))

    YanıtlaSil
  4. Yine gelirsin umarım Serra, bir türlü denk getiremedik malesef:( Ama ben de onu diyorum Serra bence ayda 4-5 den fazlası düzen değiştirme değil direkt diyet yapma oluyor. Tercihleri iyi belirlemeli bana göre. Hızlı kilo vermek mi ömür boyu kilo denen kavramı defetme yeteneğini geliştirmek mi?

    YanıtlaSil
  5. Valla ben hamileyken 20 kilo alıp sonrasında 16 ayda 28 kilo veren bir tombik anne olarak söyleyecek çok şeyim var. Bunların çoğunu aslında blogumda sağlıklı yaşam başlığı altında söyledim.

    http://hayatyelpazem.blogspot.com/search/label/sa%C4%9Fl%C4%B1kl%C4%B1%20ya%C5%9Fam

    Son paragrafta söylediklerine kesinlikle katılıyorum. uzun dönemde kilo vermek hem daha kalıcı oluyor hem de mideni terbiye etmiş oluyorsun. diyet listesine gelince ana yemeklerde 1 kase çorba ve günde 1 kase komposto eksik bence. Kompostoyu şekersiz yapmakta fayda var. Birazdan blogumda yazacağım. Çıtır olmanın ötesinde kesinlikle sağlıklı olmak adına doğru beslenmeyi öğrenmek ve uygulamak gerekiyor. Sevgiler,

    YanıtlaSil