22 Temmuz 2011 Cuma

Annelik Lunaparkı

Ha haha haa bunalımda olduğum bir dönem taslak olarak yazmışım bu satırları yayınlayayım bari dedim:)) Ciddiye alınmaması tercihimdir:)) Gerçekten ilk 15 ay zormuş be ya:))) Geçecek geçecek emin olun geçiyor:)))

Anne olmanın dayanılmaz ağırlığı bazen insanın üzerine olduğu gibi çöküyor. Hiç bir zaman en iyisi olamayacağınız işlerden biri gibi annelik. Yemeğini zamanında versen, uykusunu kaçırırısın, uykusunu denk getirsen, babasını görmesini kaçırırsın, babasını yakalasan, banyosunu kaçırırsın, banyosunu halletsen, aktivitesini kaçırırsın, hepsini denk getirsen kendini kaçırırsın.
Seninle ilgili olsun olmasın başına gelen her kötü şeyde kendine pay çıkaracak bir şey bulmakta hiç de zorlanmayacağın bir mecradasın artık. Hoşgeldin. Burası annelik dünyası. Burada dünyanın hiç bir yerinde karşılaşamayacağın kadar adrenalin zorlayıcı aletler var. Dünyanın en müthiş lunaparkına hoşgeldin:) Evrenin en korkutucu korku tüneli de burada, en mutluluk verici oyuncağı da.

Hadi durma zıpla oyun başladı! Evet zıpla şimdi mutfaktasın hadi dünyanın en leziz anne yemeğini hazırla ne makarna mı? ne yani sadece makarnamı yapacaksın? Hayır hayır olmaz ona sebzeler eklemelisin vitaminli bir makarna olmalı. Hayır sadece brokoli,kabak ve yeşil fasulyenin yeterli geleceğini düşünmüyorsun değil mi? Evet evet o cevizi de ekle , biraz da kaşar tüh keşke içine yeşil mercimek, kuşkonmaz bir şey daha ekleseydin oldu mu şimdi bu böyle? Tamam neyse neyse koş bak ağlama sesi geliyor çabuk yetiş bak hala buradasın be kadın hızlı hızlı. Hadi getir yemek yesin. Hadi hadi daha hızlı daha hızlı. Neee yemiyor mu ? seni beceriksiz, ne biçim annesin onu yedirmenin yollarını bulmalısın. Oyun bul, bir şey bul, olmadı amuda kalk. Aferin bak iyi buldun, o baloncuklar iyi fikir! Sanki yedi gibi ama du bakayım.. ı ıh sadece makarnasını yemiş sebzeler olduğu gibi duruyor. Beceriksiz kadın tuu..

Geç sırada ki aktivite ne aktivitemiz aktivite mi? Nasıl yani bu kadın gelmiş 33 üne ne aktivitesi yapacak -beceremez bu beceremez - aa çocuğu güldürmeyi başardı hayret! Hıhh hiç de beklemezsin meymenetsiz kadından. Ooo ilgisi dağıldı işte çocuğun ben demiştim bu beceremez diye ne mandalları verdi çocuğun eline şimdi bir kaza çıkacak, bak bak bak ben demedim mi çocuk elini sıkıştırdı sıkıştıracak. Hah ağlıyo işte oldu olan. Eee yok parmağını sıkıştırmamış haaa anladım altına yaptı bu. Koş yıka be kadın, temizle şu çocuğun altını. Emzirme saatiiii yetişen alıyorrrr.

Vay çocuk ne de güzel bakıyor kadına. Oyunu kazanacağına inandıracak neredeyse, dur heveslensin biraz daha gariban. Meyve saatini unutsun da görsün gününü. Ve zil çaldı öğle uykusuna çok az kaldı ve hala meyvesini yedirmediniz ne düşünüyorsunuz. Ooo aksiliğe bak bir de buzdolabında unutmuşsunuz meyveleri. Bulun bi yolunu ısıtın çabuk ısıtın . Hahh ısındı mı yemiyor bu çocuk meyveyi neden acaba kesin uykusu geldi. Tabi tabi canım uyku saati dayarsan meyveyi işte böyle olur süper beceriksiz kadın ayol. Sabah yumurta, peynir yedirmeyi de başaramadı zaten. Ayy bi ısırık aldı bıraktı görüyor musun bak yemiyor işte,ısrar etme. Israr etmek yasak unuttun mu? Götür de uyut yavruyu kadın. Kaç saat sürdü bunu uyutmak böyle kendi kendine uyumayı da öğretemedin.:( Neee bu saate kadar memende miydi yani. Hala mı emerek uyuyor bu velet çocuğun psikolojisini bozacaksın farkında değil misin?

A bu niye bu kadar az uyudu cevizli yoğurdunu hazırlamışmıydın? Hayret aferin hadi yedir bakalım ne önce oynayacak mısınız yedir sonra oynatırsın. Çocuğu oyundan almayı beceremiyorsun de mi kadın, beceriksiz kadın, yuh sana. Yemez bu çocuk bu yoğurdu da yemez. Azıları çıktığından değil sen yemek yedirmeyi bilemedeiğinden yemiyor. Yapmayın allaşkına mı yapmayın mı dedin bana beceriksiz sen de .

Bu lunaparkta iyi eğlenceler dileriz size:P :)))


12 yorum:

  1. Kendimi görür gibi oldum..:)

    YanıtlaSil
  2. Guzel yazı anneyazarım.. İlk zamanlar gercekten zordu, gercekten.. Neyseki biraz da olsa atlattık.

    YanıtlaSil
  3. ben demiştim dersem beni yermisin :))

    YanıtlaSil
  4. Banushka,
    Seni her durumda yerim Banu'm;))

    YanıtlaSil
  5. Serpil,
    Teşekkür ederim canım benim;)

    YanıtlaSil
  6. hahahaaa 14. ayımızdayız.biz de lunaparktayız .ama beni bekleyen rahatı zaten bir abimiz olduğu için biliyor umutla bekliyorum.sen yırtmışsın sıra bizde inşallah:))

    YanıtlaSil
  7. gerçekten kendimizi böyle beceriksiz yetersiz hissettik de mi :))) bana uydu bu yazı.. bi de şu vardı bende "aaa yemiyor mu, ben güzel yemek yapamıyorum çünkü beğenmiyor" :))

    YanıtlaSil
  8. @sitare,
    Tam yırttık diyemesekte çıkış kapısına yaklaştık ;))
    @Anne Kaleminden,
    Ben düşünmedim mi sanıyorsun ;))
    @Deli Anne,
    Oleyyy;))

    YanıtlaSil
  9. Bayıldım yazınıza!!! Siz beni ve kızımı anlatmışsınız. Yalnız değilmişim ve balerin hep dönmek zorunda değil mi? Aslıhan :)

    YanıtlaSil
  10. ben henüz 4. aydayım daha çok var desenize :) bloğunuzu severek takip ediyorum siz de beni takibe alırsanız çok sevinirim: http://aylininannesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. yorum yazmak istedim ama ne yazsam bilemedim :))
    yüreğine sağlık ...
    sevgiler

    YanıtlaSil