1 Ağustos 2011 Pazartesi

Memeye Elveda Hikayemiz

Emzirme konusunda aklimda ki yaş varsa yoksa 2 idi. Ben ne bileyim meğerse öyle olmuyormuş o işler. Meme de meme bir tutturdu benim kız. Bebekken bu kadar emmiyordu desem yeri birakmiyor peşimi;)) Serde psikoloji egitimimiz var ya öyle tiksindirme filan olmasın, reddetme olmasın, kızın gelecekte ki iliskilerini etkilemeyelim filan derken baktım iki yaşı alan Üsküdar'ı gecmiş. Son gittiğim Dr'un 2,5 en iyidir demesiyle de benim gard iyice aşağıya düştü tabi. "Ee 2 yıl 3 ay oldu 2,5 sayamaz miyiz bunu Dr Hanım? derken buldum kendimi. Kadin sırıttı " Hadi sayalım bari" dedi ama o 2,5 giriverdi bi kere benim gereksiz bilgi dolu bilinçaltı gölümün derin sulari içine. Bir yanim artik yeter dayanamiyorsun diyor bir yanim hadi şunun şurasinda 2,5 a ne kaldi? İyi de abicim 18 Ay a ulastiginda da ha gayret 2'ye 6 aycik kaldı diyen de bendim. Üstüne bir de seninki hastalanip ağzına lokma yerine meme alma kısmını iyice harekete geçirince. Hoş geldin 2,5 olduk.
Tamam dedim, kendi kendime söz verdim. "bana bak anneyazar " dedim" bu 2,5 işi 3'e dönerse külahları değişiriz" hayır yani kendimi tanıyorum dönebilir zira sözüne değer verdigim bir kaç arkadaşım Nurturia'nin tekin olmayan sularında " benim cocuğum istediği kadar emer. Emmeyi ne zaman bırakacağını kendi belirler" diyor. Bana da doğru bir yaklaşım olarak geliyor bu durum. Ama bir yandan da acı çekiyorum arkadaş bildigin acıyor benimkiler. Hala mi diyorlar yemin ederim hala diyorum gülüyorlar:) Bunlarin da dışında korkuyorum arkadaş. Şimdiye kadar hep memeyle uyumuş. Arada uyanıp meme de meme diye viyaklamiş nasıl olacak bu işler? Bu işler çetin isler:p

Neyse efendim ben böyle debelenirken geldi çattı 2,5 zamanı. Kendisi gelmeden iki hafta önceden ben büyüme ve buna bagli olarak sütün tadinda bozulma olabileceği üzerine bir masalı sürekli anlattım canim kizima. Zaman yaklaşıyordu ve biz "By By meme den gelen süt yasasın inekten gelen süt" demeliydik gibi bir masal işte;)) Ve sonuç olarak mecburiyetin gözü kör olsun ki -Tükürdüğümü yaladım çünkü bir sey sürmeden azaltma yöntemi asla bizde bir işe yaramamıştı, sirke mirke de kar etmemisti. İçim kan ağlayarak şu sabır taşı denen mereti alıp aziciktan da az sürdüm. Artık masalın mi etkisidir tasın mi etkisidir. Şöyle bi bakıp " evet anne bozulmuş bu süt" dedi. Tabi bu kadar kansiz olmadı;) gündüz kolay geçti gece renkliydi ama beklediğimden cok cok daha iyiydi diyebilirim. Her istediğinde bir masal bulduk. Neyse kiannesi gibi masal delisi de bu işi de böyle kotardık.

Bugün memeyi birakali tam 7 gün oluyor. İki hafta arar dediler. Dun gece cok ufak bir kriz atlattık. Şu önümüzde ki 7 günde bu ufak krizler de

tam olarak hayatımızdan çıksın diye dua ediyoruz. Bizde ki son durum budur anacim;)

14 yorum:

  1. eh bitmiş sayılır anneyazarcım. geçmiş olsun. biz de sizi örnek alıyoruz öyleyse. :) zehra

    YanıtlaSil
  2. Darısı başımıza bizde de bebekken emmediği kadar emme durumu var malesef..

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun bacım!!!

    bu arada, yeni arka fon yıkılıyor :))

    YanıtlaSil
  4. @Zehra , umarım seninki daha kolay olur;)
    @Hande, uyarmamıştı diyemezsin;)
    @basakcelik, şekil olmuşum de mi;))

    YanıtlaSil
  5. Vay be, sigara krizi gibi bişeymiş buda :) Ben şimdi sütüm olsun emzireyim derdinden bu bırakma işlerini hiç düşünmemişim :)

    YanıtlaSil
  6. @3kisilikDunyam,
    Merhaba simdi okudum blogunda, pompa ile cekerken gelen sut miktarinin az olmasi seni yaniltmasin bebek emdigi zaman o miktardan kat be kat fazla sut uretebiliyorsun emin ol. Sut isi en ufak bir sresi kaldirmiyor bu etiket altinda sutu arttirma ila ilgili yontemler var isine yara umarim;) Emzirmek, sut arttirma mucadelesi v.b cok kolay isler degil ama degiyor emin ol. Seni de mucadelenden oturu kutluyorum ayrica;)

    YanıtlaSil
  7. gözün aydın şekerim:))

    YanıtlaSil
  8. Her ne kadar insana oh dedirtse de buruk bir hikaye....

    YanıtlaSil
  9. Simdi tanıştım blogunuzla çok sevdimmm..:) ellerinize saglık..
    Yanliz okuyunca yazınızı amaniiinnn dedim, kendi gelecekteki halimi gördüm cunku...:)
    Tugce

    YanıtlaSil
  10. Adsız çok teşekkür ederim. Aslında blogu epeydir ihmal etmişim. Yeniden yazmaya başlasam iyi edeceğim:) Sabır ve sevgi dilerim:))

    YanıtlaSil
  11. Merhaba :))
    Yazılarınız keyifli ve matrak, takipttesiniz tarafımdan :))

    Kızım Mare 18 aylık , emmeye devam. Ben sabır taşını anlamadım. Nedir o ?
    Keza benim de ilerde ihtiyacım olabilir, sevgiler.

    Sevil
    (Atölye Koza)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Sevil Sarp- Ege,
    Çok mutlu ettiniz beni teşekkürler:)

    YanıtlaSil