9 Şubat 2010 Salı

Oyun Önerileri:)











Bebeğinizle iyi zaman geçirebilmenizi sağlayacak bir iki oyun örneğini ekleyelim :) 

Bir ayakkabı kutusununun ortasını seçim sandığı modeli kesiyorsunuz. İçine peşpeşe bağlı eşarp ,ilginç ışıltılı kumaşlar ya da kurdelele yerleştiriyorsunuz. O da kutunun üzerindeki delikten çekerek çıkarıyor. Özellikle bebeği 6- 10 ay arasında olanlar için oldukça güzel bir aktivite daha büyük bebekler kolayca yapabildiği için direkt kutunun içine yöneliyor :) Hazırladığınız bu kutuyla aynı zamanda kutuya eşarp yerleştirmek geri boşaltmak, kutuyla tam tam yapmak, kutunun içine farklı objeleri yerleştirmek, kutunun kapağını açmak kapatmak gibi kendi ve bebeğinizin yaratıcılığına kalmış çeşitli oyunlar üretebilirsiniz. Yani güzel bi aktivite imkanı sunduğu kesin:)

Başka bir oyunsa paketleme oyunu; bir ambalaj kağıdı ya da alüminyum folyo ve minik oyuncaklar gerekiyor bu oyun için. Ben küpleri ve küçük topları tercih ettim. Temel prensip şu; önce oyuncakları gösteriyorsunuz sonra da ambalaj kağıtlarını. Sonra da ambalaj kağıtları ile oyuncakları ayrı ayrı bir güzel paketliyorsunuz. İdeali üç oyuncak sonra onların arasından birini seçiyor ya da penguen nerede, kırmızı küp nerede? gibi sorularla bebeğinizi  yönlendiriyorsunuz  o da ambalajı açıyor tüm oyuncakları açtıktan sonra tekrar kaplıyorsunuz hatta o kaplasın diye yönlendiriyorsunuz.

                                                        Elbette her oyunda olduğu gibi bu oyunda da özellikle dikkat etmek 

gerekiyor hele kap kağıdı olarak aluminyum folyo kullandıysanız daha dikkatli olmalısınız. Folyo daha dikkat çekici, parlak ve hışırtılı olduğu için ben onu tercih ettim ama çok dikkat ettim çünkü bildiğiniz gibi özellikle bebeğiniz 9 aydan küçükse her şeyi ağzına alıp tatma kararlılığında hareket ediyor ve bu durum daima tetikte bir anneye ihtiyaç doğuruyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder