27 Şubat 2010 Cumartesi

Çocukluk Mimi

1- Öncelikle bizi mimleyip çocukluğumuza geri götüren kişinin Güzel Beril'in güzel annesinin blogunun linkini veriyoruz. "Beril ve Ben"
2-Çocukluğunuzda anne ve babanızla (yada aile büyükleri) yaptığınız ve sizi siz yapan şeylere katkısı olan bir olay veya bir aktivite...ve hangi yönünüze katkısı oldu?
Ben çocukken haftasonları sabahları uyanır uyanmaz onların kapılarını tıklatır gel der demez aralarına girer sarılırdım. Aman ne mesut sabahlardı onlar. Haftasonu kahvaltılarımız özeldi sonra pek bi güzel, pek bi özenli hazırlanırdı hafta sonu kahvaltıları. Her kahvaltıda ben hala o mutluluğu, o birlikte olma duygusunu ararım. Zaten bizim aile sofralarımız hep özeldi, hep beraber sofraya oturmaya özen gösterilirdi. Aile ile sohbet ve sohbetin insana verdiği huzuru kattı o sofralar bana. Ama beni ben yapan en önemli şey ailemin bana verdiği koşulsuz sevgidir. Hiç bir zaman evinde bulamadığı baba sevgisini başka erkeklerde bulmaya çalışan kızlardan olmadım ben çünkü bir babanın kızına vereceği sevgiyi dibine kadar aldım. Bugün ergenlik çağındaki öğrencilerime baktığımda bunun önemini daha iyi görüyorum. Ve annem kendime güvenin yolunu açtı bana. Başım sıkıştığında hep ona sorabilirdim ve o hiç bir zaman yargılamaz ya da  şunu yap demezdi. Seçenekleri söylerdi seçimi bana bırakırdı ve doğruyu bulacağıma olan inancını hep iliklerime kadar hissettim. Bana verdikleri sevgi ve güvendir bugün beni ben yapan.
3-Çocukken oynamayı en sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı neydi?
Annemin ince topukluları:) ( Gizlice giyerdim onları- ama özellikle kahverengimsi bir tane vardı süper bir şeydi işte onu- annemi işe gönderir göndermez ayağıma geçirir sonra da farketmesin diye yerleştirirdim bir iki topuk kırma kazam olunca anlaşıldı elbet :))
4. Çocukluğunuz veya ilk gençliğinizle ilgili keşke daha farklı olsaydı dediğiniz bir durum?
Aramızda çok fazla yaş farkı olmayan bir kız kardeş fena olmazdı mesela.
5. Sokakta oynar mıydınız? Neler oynardınız?
Ben apartman çocuğuyum.  Ama bir sokak hayatımız az da olsa bizimde oldu elbet:)
6. Çocukluk veya ilk gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay?
Babacım ben ilkokul 3' ü bitirdiğim sene bana en az 80 kitaplık bir kitap seti alıp gelmişti.İyi ki de almış. Bütün yaz o kitapları talan ettim. Pıtırcık sevgim o kitaplardan kalmadır mesela:) Çok güzel kitaplar vardı o seride Can yayınlarının hemen tüm çocuk kitapları vardı örneğin. Sonradan öğrendim ki bir çocuğa kitap sevdirmenin en iyi zamanı ilkokul 3 ya da 4 zamanıymış. Babacık iyi bir zamanlama yapmış ya da hiç okumayanlardan olmak daha mı iyi olurdu acaba?
7. Varsa çocukluk dönemine ait bugünü etkileyen bir olay veya anı.
Köpek korkum çocukluk dönemimde bir yanlış anlamaya dayanır. Ama yazmayayım boş ver :)

14 yorum:

  1. Şekerim çok güzel olmuş bu mim yazısı..Ben de annemin topuklularını giyerdim o gidince..Demek ki bütün kızlarda oluyor böylr bir heves...:))Sıra bizim topuklularda..

    YanıtlaSil
  2. Ne guzel Paul Auster seven birini bulmak. Bu postun altına alakasız oldu ama bir onceki postta gorunce pek sevindim. Ben de senin gibi kostur kostur gidip aldim yeni kitabini. Yeni basladim okumaya. Hersey gonlunce olsun

    YanıtlaSil
  3. Yazını okurken birden aklıma geldi acaba bizim miniklerimiz nasıl ve neleri hatırlayacak bu günlerden...

    YanıtlaSil
  4. @Hande, Kesinlikle sıra bizim topuklularda, çünkü kesinlikle benden çok daha fazla kokoş olduğuna eminim.:))
    @Elif Ada, Ziyaretine çok memnun oldum:)
    @Özden, Umarım çok güzel hatıralar bırakabilecek anne babalar olmayı başaabiliriz. Çocukluğu aklına geldiğinde sadece mutluluk gelsin ve tamamlanmış bir çocukluk yaşasın istiyorum. Amiiiiiin :))

    YanıtlaSil
  5. Canım sayfama uğrarmısın, beyaz çayla ilgili bilgiler mevcut.

    YanıtlaSil
  6. AAAA olmaz ama
    kopek korkunu mail olarak reca ediiiim :)

    YanıtlaSil
  7. köpeklerden çok korkar ve kedili evlerin önünden bile geçmezdim ama şimdi 2 side evimde bu korkuyu yendim iyiki varlar diyorum can dostu onlar ama bende kaz dan korkarım kaz sürüsü saldırmıştı çocukluğumda sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
  8. çok ara verme verme anne yazar , arıyor gözlerim seni blog listemde...sevgiler

    YanıtlaSil
  9. @Gelincik, Teşekkür ederim ilgine:)
    @Yelish, Tamam mail geçerim :)
    @Bilge, Kızım kedi ve köpekleri çok seviyor sanırım benimde başıma ilerde böyle bir iş açılabilir ama yaklaşabileceğimi sanmıyorum:(
    @Serra, Canım çok tatlısın:) Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. Canım naber hiç haber yok senden?

    YanıtlaSil
  11. Ne güzell yazmışsınız? imrenerek okudum.Çok hoşuna gitti. Çok tatlısınız çook:)

    YanıtlaSil
  12. @Hande haberleştiğimiz için buraya not geçmemişim :)

    YanıtlaSil
  13. @www.mkblkonsept.com, Çok teşekkür ederim :) Hoşgeldniz siz de çok tatlısınız :)

    YanıtlaSil
  14. Sen bu yazisi ta subatta yazmissin e peki ben niye simdi gordum. O kopek korkusu benzer sekilde benimle masumhane oynamak isteyen bir kopegin beni on dakika kovalamasinin ardindan gelismisti. Ve halen israrla devam etmekte buyuk konusmayayim ama oglan oluyorum dese de zor sokar bizim eve kedi kopek gibi hayvanlari. Hayvanlari uzaktan pek seviyorum ama korkuyorum direk fobi dediklerinden benimki.

    Yaz ara ara merakta koyma bizi.

    YanıtlaSil