9 Şubat 2010 Salı

Organik Kozmetik (Bebek)

Efendim bendeniz genelde organik ürün kullanmayı tercih eden bir anneyim. Yiyecekler hadi tamam da organikte bir de kozmetik sektörü var ki olmasından ve genişlemesinden çok memnunum. Sadece bebeğimin şampuan ve kremlerinde değil kendime uyguladığım ürünlerde de organik kozmetik öncelikli tercihim. Çünkü organik olmayan ürünlerde ki koruyucu maddelerin (paraben ve türevleri,v.b.) gerçekten sakıncalı sonuçları olabileceğini düşünüyorum. Bebeğimin doğumundan bu yana eczacı arkadaşların verdiği deneme ürünlerinin katkılarıyla da epeyce organik bebek ürünü deneyip karşılaştırabilme şansım oldu. Bu deneyimleri sizlerle paylaşmakta yarar gördüm.


Pişik Kremi

Eart Mama Angel Baby: Doğduğu günden bu yana kullandığım ve pişik önleme konusunda tek geçtiğim krem. İçeriğindeki maddeler sayesinde pişiği oluşturan bakterilerin oluşmasını önlüyor. Özellikle yenidoğan annelerine tavsiye edebileceğim bir ürün. İçinde Ayn-ı sefa, shea'ya zeytinyağına , sarı kantorana kadar uzanan zengin bir içeriği var. Rengi şeffaf. Pişik kremimizin markasını bebek hemşiremiz bile sormuştu:)

NATURE'S BABY ORGANİCS :

Denediğim bir diğer marka da Nature's baby bir çok ürününü severek

kullanmış olmamıza rağmen pişik kremi Earth Mama'nın pişik kreminin yerini tutmadı. Bu pişik kreminin dokusu normal krem renginde.


Şampuan

Normal şampuanların içeriğindeki kimyasalları dikkate alırsak sanırım organik ürün kullanımında en gerekli ürünlerin başında şampuan geliyor.


Eart Mama Angel Baby: Bu doğal koku hiç bir şampuanda olamaz öyle güzel bir mandalina kokusuna sahipki. İçeriği de çok güzel anestezi etkisi yapabilen hiç bir madde içermiyor. Tek dezavantajı gözleri az da olsa yakabiliyor olması. Aynı zamanda vücut şampuanı olma özelliği de taşıyor. Dilerseniz sadece vücut şampuanı olarak kendinize bile kullanabilirsiniz. Doğal kokusundan kesinlikle memnun kalacaksınız. Kıvamı köpük şeklinde. Eart Mama Angel markasının en büyük özelliği diğer organik markalar içinde en fazla doğal içeriğe sahip olanlardan biri olması.


NATURE'S BABY ORGANİCS : Malesef bu da göz yakıyor :( Ama koku bakımından bu da başarılı.

Euphia: Eczacıbaşının getirdiği bir ürün grubu. Kokusunun iç açıcı olduğu söylenemez ama göz yakmama özelliği bunu listeye almanıza değer. Kıvamı köpük şeklinde.


Logona:

Bu ürünü %100 göz yakmadığı için tercih ettim. Son derece güvenilir bir alman firması olmasının payı da yatsınamaz. Sentetik renk, koku ve konserve edici maddeleri, parafin yağları ve petrol kaynaklı diğer ürünleri, ölü hayvanlardan elde edilmiş maddeleri içermiyor.. Kıvamı jel biçiminde.

Vücut Kremi

Nature's Baby Organics: Vücut kremi denince tek geçilebilecek bir ürün. Zaten Nature's Baby ürünleri duyarlı bir anne tarafından kendi çocukları için geliştirilmiş ürünler. İçeriğinde aloe vera, shea, gül yağı, gül suyu, zeytinyağı mevcut. Özellikle yenidoğanlarda güvenle kullanabilirsiniz. Her türlü kızarıklığı hafifletme özelliği var, denedim tecrübeyle sabittir. Kendi teniniz için de mükemmel bir ürün diyebilirim. Bir de çok hoş, çok hafif bir kokusu var hele yenidoğan kokusuyla birleşince ortaya mükemmel bir koku çıkıyor. Bebeğimi kucağına alan herkes "bu ne kadar güzel bir koku" derdi. Güvenle öneriyorum. Bebeğinde egzama problemi yaşayan annelere direkt öneririm.

L'OCCİTANE Mom&Baby Krem: Kesinlikle önerdiğim kremlerden biri. Zaten L'occitane'in en iyi satan ürünü. İçeriğinde ayn-ı sefa, badem yağı ve L'occitane'ın olmazsa olmazı shea yağı var. Kızarıklıklara ve kuruluğa çok iyi geliyor. Ayrıca sizinde bebeğinizle birlikte kullanabileceğiniz muhteşem ürünlerden biri. Tüm diğer organikler gibi onunda içinde parabenler, sentetik renklendiriciler, kimyasal güneş filtreleri, mineral yağlar, lanolin, hayvani içerikler, sentetik koku, formol ya da formaldehid, fenoksietanol, fitalatlar, aluminyum tuzları, silikon, SLES, triklosan, EDTA, BHA, BHT bulunmuyor.

Logona Altıncık Çiçekli Bebek Bakım Losyonu: Bu da alternatif olabilecek bir diğer ürün.


Bebe Yağı

Eart Mama Angel Baby: Eğer bebe yağınızı organik kullanmaya karar verdiyseniz kesinlikle önerilebilecek bir ürün. Ayrıca sizin bacaklarınıza da çok iyi gelecek.

NATURE'S BABY ORGANİCS: Çok hafif, çok güzel bir kokusu var denemeye kesinlikle değer.

Euphia : İsmi banyo yağı şeklinde geçiyor portakal kokusu ağırlıklı 2 aydan büyük bebekler kullanabiliyor.

Kendi denediğim ürünleri yazmaya gayret ettim tabi birinin memnun kaldığı bir şey diğeri için geçerli olmayabilir ama dediğim gibi bunlar bizim deneyimlerimiz. Organik olupta kullanmadığımız bir çok marka var daha. Örneğin Erba markası merak ettiklerim arasında. Bir de organik kozmetik üretimine ülkemizde el atan sayısı çoğalsa daha da muhteşem olacak. Sizin de organik bebe kozmetiğiyle ilgili kendi deneyimleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Şunu da eklemek istiyorum ki organik ürünler ilk bakışta diğer ürünlere göre daha pahalıymış gibi görünsede uzun vadede hele de sağlığa olan etkileri anlamında bakıldığında aldıkları parayı hakeden ürünler. Zaten alıcı sayıları ne kadar artarsa fiyatları da o oranda dengelenecektir inancındayım. Bir de gidip içeriğinde petroldü, parafindi gibi maddeler olan ürünleri bebeklerimize kullanıncaya kadar organik ürün kullanmak daha sağlıklı diye düşünüyorum. Zaten her bir ürün piyasadaki ürünlere göre daha konsantre ürünler olduğundan çok uzun süre gidiyor. Örneğin organik şampuanı suyla seyreltip kullanabilmek gibi seçeneklere de sahipsiniz .

Not: http://www.cosmeticsdatabase.com/ Birde böyle bir site var kullandığınız ürünün ismini girdiğiniz taktirde size zararları hakkında puansal değerlendirme yapıyor. En yüksek puan en zararlı olanı. 2 puana kadar olan puanlamalar sağlıklı sayılıyor. Ben de bir blog sayesinde öğrenmiştim ama ne yazık ki hangi blog olduğunu hatırlayamadım:( Gerçekten harika bir site, tavsiye olunur.


17 yorum:

  1. logonanın şampuanını ankarada nereden almıştın canım?

    YanıtlaSil
  2. @Hande,
    Can canım Logona'yı Cepa A.V.M. de ki organik dükkan da bulabilirsin. Ya da Ayrancı Organik pazarında ya da internetten alışveriş yapacaksan Naturey'de .Ama yeni bir keşfim var ki Fransız malı ondan da pek memnun kaldım o da Ayrancı pazarında satılıyormuş eşim getirmiş ismi "URTEKRAM" beyaz bir şişe üzerinde balık resimleri var cici cici:)

    YanıtlaSil
  3. ok canım,hava soğuk diye epeydir ayrancıdaki pazara gidemedik..bir uğramak lazım..

    YanıtlaSil
  4. Anneyazar, bu ürünleri ebay'den al bence, 40tl'lik bir üründe 10tl kar edersin kesinlikle.. Ben birkaç alışveriş yaptım ve pek sorunla karşılaşmadım..

    YanıtlaSil
  5. bana sorarsanız internetten almak mantıklı. pek çok site var bunları satan fiyatlarda bayağı uygun. Karşılaştırmada yapabiliyorsun

    YanıtlaSil
  6. Adsız taavsiye edebileceğiniz siteler varsa yorumunuzu beklerim.

    YanıtlaSil
  7. Organik ürünleri Saru nun sitesinden alabilirsiniz ürünler gerçekten çok kaliteli, biz pişik kreminden ve şampuanından çok memnun kaldık. Bebeğimiz bir ara pişik oldu ne yapacağımızı şaşırmıştık. Çok çok etkili mutlaka bebeğinizin sağlığı için kullanın. http://magaza.saru.com.tr/bebek_bezi_kremi_pisik_onleyici_krem/ProductDetails.aspx?ProductID=30
    orada yorumumu da okuyabilirsiniz. gerçekten firma olarak destek oluyorlar, çok hızlı gönderiyorlar ve çok ilgililer.

    YanıtlaSil
  8. organik olarak dergilerde gordugum Dr.Hauschka var,aklinizda bulunsun.

    YanıtlaSil
  9. Huiles&Baumes adında bir Fransız Organik marka var yeni. Dermokozmetik eczanelerde satılıyor. Hamilelik döneminde kullanılabilecek "kuru yağ" diye bir vücut yağı var. Bir de yakında bebek ürünleri geliyormuş.

    YanıtlaSil
  10. Bilgilendirme için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  11. Ben bebeğim kendim için genelde organik kıyafet ve kozmetik tercih ediyorum panorada organik seyler var cocuk bölümünde orda çeşit bol,yaz geldi annelerde gunes koruyucu olarak Trukid sunny days öneriyorum Tamamen doğal içerikli testlerden basarı ile gecmis tüketicinin birinci tercihi olmuş bir marka bebekler için özel trubaby isminde bir ürünüdür var.

    YanıtlaSil
  12. Eczacım önerdi. Bıobaby diye bir marka çıkmış ve eczanelerde satışı yapılıyormuş. Temizleme sıvısı , bebek yağı, losyon şampuan pudra.... her bebişe yönelik ürünleri varmış ve kullanan herkes çok memnunmuş. Hatta şampuanını özellikle önerdi. kullanan varmı ?

    YanıtlaSil
  13. Merhaba. bende bebeğim için Biobaby ürünleri ile bugün tanıştım. eczanelerde satılıyor olması güven verici. şuan için şampuan be pişik kremini aldım. kokusu ve ürün açıklaması iyi. bebeğime bugün kullanmaya balşadım ve güzel.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba. bende bebeğim için Biobaby ürünleri ile bugün tanıştım. eczanelerde satılıyor olması güven verici. şuan için şampuan be pişik kremini aldım. kokusu ve ürün açıklaması iyi. bebeğime bugün kullanmaya balşadım ve güzel.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, ben organik kozmetik alışverişlerimi genelde organikozmetiksepeti.com sitesinden yapıyorum. Birçok organik marka var burada. Bebeğim için aldığım ürünler Logona, Trubaby, Urtekram, Biobaby
    organikseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil