Böyle bir kitap buldum sonra da bunu, bunlar M.E.B. tarafından onaylı kreş proğramının tam metnini içeren kitaplar. İkinci kitap Elfana ve Hazel'den öğrendiğim kadarıyla son müfredat proğramını içeriyor ama ben Morpa yayınlarından olan birinciyi inceleme fırsatı bulduğumdan onun üzerinden yazıyorum ama ikinci kitap da hem son müfredat hem de fiyatı çok daha uygun olması dolayısıyla tercih edilebilir.
Bu tür proğram kitapları 0-36 ay arası bebekleri olanlar için gerçekten güzel birer kaynak. İçine bakıp bebeğiniz hangi ayda ne yapar ne yapamaz görüp onu belirli alanlarda nasıl desteklemeniz gerektiği hakkında çok anlaşılır bir dil ve çok pratik yöntemlerle, hızlı çözümler sunan bir bilgilendirmeye sahip oluyorsunuz. Aslında öğretmenlerin kullandığı yıllık plan gibi bir şey sanırım ama dediğim gibi ebeveynlerinde rahatlıkla kullanabileceği yalınlıkta. Özellikle evde bebeğinize kendiniz ya da bakıcınız bakıyorsa ve bir proğram oluşturabilme konusunda güçlük çekiyorsanız ya da ne bileyim daha düzenli ama kasmadan bir şeyler oluşturmak istiyorsanız faydalı bir kaynak. Örneğin bu sayede bu hafta ki konumuz üçgen, kırmızı, bir sayısı gibi kavramlar diye belirleme yapabilir. O hafta kırmızı bir üçgeni bir kartonun üzerine çizip keserek, üçgen benzeri nesneleri ya da kırmızı nesneleri gösterek o hafta sadece o konuya yönelmenizi; Üçgeni sadece bir çizim şeklinde değil de hayatın her yerine sinmiş şekilde bellek kaydına aldırarak, hani sadece kitap sayfasındaki bir fotoğraf ya da çizim olmaktan çıkarıp reele dönüştürerek bebeğinize sunmanız gibi konularda size yardımcı olabilecek kaynaklar olduğu gibi içinde gelişimsel gözlem kayıt formundan tutun da, duyu eğitimine, bebek jimnastiğine, çevre düzenlemesine, hangi ayda hangi eğitim araç gereçlerinin kullanılabileceğinin listesine kadar çok yalın, çok kestirme, tablo halinde pratik bilgiler var. İlginizi çekebileceğini düşündüğümden paylaşmak istedim bilmem bir faydası dokunur mu ? :)
benim çok ilgimi çekti. iyi ki paylaştın. iyi geceler efenim:)
YanıtlaSilfaydası dokunmaz mı hiç. Ama nerden bulabiliriz?
YanıtlaSil@Sarı Çizmeli,
YanıtlaSilSize de iyi geceler efenim:))
@Adsız,
Tanıtım yazısının en başında "böyle bir kitap" ya da "sonra da bunu" kelimelerinin üzerini tıklarsan ulaşabilirsin.
çok teşekkürler çok güzel bir paylaşım bu
YanıtlaSilne güzel fikir bunlar, tavsiyen için teşekkürler
YanıtlaSilCık, "müfredat" bana uymaz :))
YanıtlaSilŞaka bir yana, güncel halleri de iyiymiş... ama bizim oğlana gelmiyor biliyorsun! Bize "unschooling" uyuyor valla, müfredat olayını karıştırmıyoruz şimdilik :)
@Hilal,
YanıtlaSilBeğenmene sevindim:)
@ Serra,
Öptüm seni ve kızlarını:)
@ Başak,
YanıtlaSilYok yok Başak'cım öyle müfredatmış gibi düşünme. Ben de klasik şeyleri sevmem anlamışsındır. Hatta senin ki gibi bebeklere sahip olanların daha çok işine yarayabilir çünkü çok pratik bir şekilde onu nasıl yönlendirebileceğinin bilgisi var aslında. Ve ilginçtir çevre düzenlemesi felan montesori ile örtüşüyor. Onun da dışında örneğin,hayal oyunlarına hangi ayda başlamalısın, hangi malzemeleri kullanmalısın ya da görgü kuralları hangi aydan itibaren başlanır filan gibi gibi çok tatlı, mink yol göstericiler:)
Canım bravo,çok faydalı kaynaklar..Tabi bizim Zülbiye ne kadar uygular onu da düşünmedim değil..:))
YanıtlaSilçok teşekkürler paylaşım için.
YanıtlaSilTakipteyim,sevgiler...
@Hande,
YanıtlaSilZübi'ye haksızlık ediyorsun :))
@Ayşegül,
Hoşgeldin, sevgiler bizden:)
yaramaz mı,harika
YanıtlaSil@ Şule,
YanıtlaSilÇok sevindim Şule:))
bu program aslında kreş veya ev programı olarak geçer ve ailelerin kullanması da çocukların gelişimini takip etmek adına tavsiye edilir:)
YanıtlaSil